V-steaming, V what!?


V-steaming, yoni-steaming of vaginaal stomen is een eeuwenoude natuurlijke remedie om de intieme zone te verzorgen en ondersteunen. Vrouwen wereldwijd passen deze methode al generaties lang toe omdat ze overtuigd zijn van de krachtige werking en de positieve effecten op lichaam en geest. Het ritueel wordt dan ook al duizenden jaren van vrouw op vrouw doorgegeven omdat er wordt geloofd in de lichamelijke, emotionele én spirituele voordelen van v-steaming. 

De warme en zachte kruidenstoom van een v-steam werkt kalmerend op lichaam en geest en kan ondersteuning bieden bij diverse vrouwelijke kwaaltjes zoals menstruatieklachten, infecties maar ook stress en energetische blokkades. 

Het is een feit dat de natuur een positief effect op onze stemming, innerlijke rust, geluk en gezondheid. Het gebruik van kruiden, planten en bloemen voor onze gezondheid en welzijn is zo oud als de mensheid en dus niets nieuws. 

Hoewel de methode niet wetenschappelijk is bewezen heeft v-steaming zich door de eeuwen heen bewezen. Niet voor niets delen vrouwen generaties lang hun succesverhalen over de helende krachten van v-steaming met elkaar.

Maar hoe werkt het dan?

V-steaming is een vorm van hydrotherapie waarbij een combinatie van speciale kruiden worden opgekookt in heet water. Hierdoor ontstaat er een zachte en warme kruidenstoom die in het lichaam kan worden opgenomen door te zitten, knielen of hurken over een speciale steam seat, emmer, kom of pot. 

De vulva is een van de meest absorberende delen van het vrouwelijke lichaam waardoor de stoom eenvoudig kan worden opgenomen via het buitenste deel van de vulva. De kruidenstoom bevat volgens natuurgenezers, kruidenexperts en medicijnenvrouwen positieve eigenschappen met een krachtige een helende werking die tijdens een v-steam via de vulva getransporteerd worden naar de bloedbaan waar ze hun verzachtende werk kunnen doen. Net zoals een stoombad of facial wordt ook tijdens een v-steam de doorbloeding en hydratatie van de huid gestimuleerd.

Waar komt v-steaming vandaan?

V-steaming is afkomstig uit Afrika, Azië, Centraal- en Midden-Amerika waar het ritueel al generaties lang van vrouw op vrouw wordt doorgegeven door traditionele en alternatieve genezers, kruidenvrouwen, vroedvrouwen en familieleden. Het ritueel dateert duizenden jaren terug en stamt af van verschillende culturen wereldwijd.

V-steaming heeft dan ook tal aan benamingen zoals yoni steam, v-steam, vaginaal stomen, chai-yok, bajos of faja watra.

V-steaming wordt al eeuwenlang gezien als hét ritueel om lichaam en geest te stimuleren en de vrouwelijke gezondheid te ondersteunen. Daarnaast wordt v-steaming gezien als een manier om de intieme zone en vrouwelijke energie te eren en vieren. 

De eeuwenoude traditie is inmiddels ook overgewaaid naar de USA en Europa waar het ritueel steeds populairder en hipper wordt onder het grote publiek. Zo openen er overal ter wereld steeds meer luxe v-steam salons. Ook wordt het ritueel door bekende celebrities als Gwyneth Paltrow en Chrissy Teigen gebruikt en zijn er steeds meer bekende Nederlandse influencers die het ritueel gebruiken.

Hoewel in diverse Westerse landen vrouwen nog niet altijd bekend zijn of open staan voor het ritueel is het in veel landen niet meer dan normaal. 

Waarom zou ik moeten v-steamen?

Meer dan 50% van de vrouwen heeft regelmatig last van vaginale klachten en ongemakken. Klachten gerelateerd aan stress, drukte, zwangerschap, bevalling, seks, infecties, menstruatiecyclus en nog veel meer. 

We kunnen wel zeggen dat ons vrouwelijke lichaam veel te verduren heeft.

We hebben onze handen daarnaast vol aan dagelijkse verplichtingen en leven in een hectische tijd. Hierdoor vergeten we vaak tijd voor onszelf te nemen. Goed voor jezelf zorgen vinden wij dan ook belangrijker dan ooit. De meeste lichamelijke klachten ontstaan immers door psychische oorzaken. 

Hoewel de vagina een zelfreinigend orgaan is kan v-steaming een geweldige aanvulling zijn aan aan het vrouwelijke welzijn. V-steaming toe voegen aan je wekelijkse routine kan resulteren in een meer verbonden, ontspannend, harmonieus en verfrist gevoel. 

V-steaming geeft vrouwen de mogelijkheid om de intieme zone te verzorgen maar nog belangrijker, om ook jezelf te verwennen en ultieme self-care te ervaren, zodat jij jezelf en je vrouwelijkheid kunt liefhebben, omarmen en vieren. Tevens ondersteunt en verzacht het ritueel bij diverse vaginale klachten en ongemakken.

V-steaming werkt stimulerend op je geest en gemoedstoestand. Net zoals een bezoekje aan de spa zorgt een v-steam er voor dat je ontspant, je lichaam tot rust komt en je even alle stress en gedachtes kunt loslaten. Een v-steam sessie is wat ons betreft dan ook hét perfecte me-time momentje. Kom volledig tot rust door de warme kruidenstoom en geniet, gewoon eenvoudig vanuit huis. 

Welke voordelen heeft v-steaming?

Het is een feit dat de natuur een helende werking op je lichaam en geest heeft. Wij zetten de kracht van moeder aarde in om je lichaam en geest te ondersteunen.

De VTREAT v-steam herbs blend is samengesteld uit 100% natuurlijke en speciaal geselecteerde kruiden met een krachtige, helende werking. Onze geneeskrachtige formule is gebaseerd op een traditie die al eeuwenlang door vrouwen wereldwijd wordt gebruikt.

Hoewel de voordelen van v-steaming niet wetenschappelijk zijn bewezen worden de succesvolle ervaringen al eeuwen lang door vrouwen wereldwijd gedeeld. Er wordt door deze vrouwen dan ook beweerd dat v-steaming tal aan lichamelijke, emotionele én spirituele voordelen heeft.

Lichamelijke voordelen:

 • Een natuurlijk alternatief op medicatie en verzorgingsproducten
 • Verzacht klachten en ongemakken rondom de intieme zone
 • Regelmatig stomen kan menstruatieklachten zoals pijn, moeheid, een opgeblazen gevoel en krampen verminderen en de hevigheid van het bloeden laten afnemen
 • Regelmatig stomen kan helpen reguleren bij een onregelmatige of afwezige menstruatiecyclus 
 • Verwijdert oud menstruatiebloed en kan ophopingen losweken 
 • Stimuleert een betere doorbloeding
 • Bevordert een snellere genezing van de vagina en baarmoeder na zwangerschap, keizersnede en geboorte
 • Reinigt de vagina en baarmoeder na menstruatie, zwangerschap, miskraam of abortus
 • Kan helpen bij het voorkomen van infecties zoals bacteriële vaginose, blaasontsteking en schimmelinfectie
 • Regelmatig stomen maakt de vagina strakker en nauwer
 • Vermindert en verwijdert overtollige afscheiding en gaat onaangename geurtjes tegen
 • Verzacht en ondersteunt bij de genezing van aambeien, vleesbomen en endometriose
 • Kan helpen bij bij hormonale problemen
 • Verzacht bij darmklachten en baarmoeder krampen
 • Verzacht de symptomen van de menopauze zoals droogheid of pijn
 • Werkt libido verhogend 

Emotionele en spirituele voordelen:

 • Heeft een ontspannend effect op je geest en stimuleert mentale rust
 • Ontspant het lichaam en de spieren
 • Vermindert stress, spanning en angstklachten
 • Reinigt je intieme zone energetisch na seksueel contact
 • Helpt je te verbinden met je lijf en te reconnecten met je vrouwelijkheid
 • Het boost je zelfvertrouwen en seksualiteit
 • Helpt bij het loslaten van opgehoopte emoties en angst
 • Kan helpen bij het verwerken en healen van een seksueel trauma
 • Zorgt ervoor dat je vrouwelijke energie tot kracht komt

GEBRUIK DIT PRODUCT NIET:

 • Als je zwanger bent of denkt zwanger te kunnen zijn
 • Wanneer je wondjes, zweertjes of blaren hebt
 • Tijdens je menstruatie
 • Wanneer je een actieve infectie hebt
 • Als je een hormoonbehandeling ondergaat
 • Als je piercings draagt, verwijder deze eerst
 • Wanneer jij een nierziekte hebt
 • Als je een spiraal draagt

De informatie op www.vtreat.nl is enkel bedoeld voor informatieve doeleinden. Het is geen vervanging voor professioneel medisch advies, diagnose of behandeling. Vraag altijd advies aan je arts of een gekwalificeerde zorgverlener als je vragen hebt over een medische aandoening of denkt een medische aandoening te hebben. Onze producten zijn niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen.Te heet stomen kan ervoor zorgen dat de huid verbrand, wacht daarom altijd tot de stoom is afgekoeld tot een comfortabele temperatuur. Gebruik op eigen risico.